середу, 25 липня 2012 р.

Корисні поради вагітним

Перші кроки майбутньої матері:

Скільки Ви важите?

Найкраще підтримувати масу відповідно до зросту принаймні за шість місяців до вагітності. Якщо Ви важите більше/менше норми, порадьтеся з лікарем. Навіть у разі серйозних проблем з вагою ніколи не починайте дієти під час вагітності: Ви можете позбавити дитину життєво важливих поживних речовин.

Чи Ви курите або споживаєте алкоголь?

Якщо Ви плануєте мати дитину, то Вам і батькові потрібно припинити курити і вживати алкоголь, так як це може шкідливо впливати на плідність обох. Куріння й алкоголь небезпечні для розвитку дитини як до, так і після народження.

Чи правильно Ви харчуєтесь?

Ви збільшите ймовірність запліднення і народження здорової дитини, якщо будете мати збалансоване харчування.

Чи приймаєте Ви фолієву кислоту?

Фолієву кислоту потрібно приймати щодня по 400 мкг (дає змогу попередити вади народження).

Фолієва кислота

Перші 12 тижнів вагітності необхідно приймати фолієву кислоту- вітамін групи В. Це одна з поживних речовин, яка дає змогу запобігти вадам розвитку нервової трубки, таким як щілина хребта або аненцефалія (відсутність головного мозку). Нервова трубка, з якої формується спинний мозок дитини, дуже швидко розвивається після зачаття, можливо, ще до того, як Ви з’ясуєте, що вагітні.

Джерело фолієвої кислоти

Дослідження свідчать, що збільшення кількості фолієвої кислоти, яку приймають, дає змогу у 70% випадків запобігти розвитку щілини спинного хребта. Натуральним джерелом фолієвої кислоти є овочі з темно-зеленим листям (шпинат і броколі), деякі фрукти (особливо цитрусові), бобові (горох, квасоля), зародки пшениці,дріжджі та яєчні жовтки. Потрібно їсти овочі, приготовані на парі або сирі. Деякі харчі спеціально збагачені фолієвою кислотою, передусім це вироби з зерна (хліб, макаронні вироби).

Однак для забезпечення необхідного рівня фолієвої кислоти недостатньо вживати тільки харчові продукти. З метою ефективної профілактики потрібно додатково приймати цей препарат одразу після контрацепції. Полівітаміни часто містять фолієву кислоту, але її не достатньо для захисту вашої дитини. Щоб зменшити ризик розвитку щілини спинного хребта, Вам потрібно вживати 400 mkg цієї кислоти щодня. Таблетки можна купити без рецепта у будь-якій аптеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар