середу, 25 липня 2012 р.

Суміші для дітей

Виявилося, що в штучних сумішах для немовлят може міститися в 40 разів більше алюмінію, ніж у грудному молоці. Відповідна робота опублікована в журналі BMC Pediatrics, короткий її зміст наводиться в британській газеті Daily Mail.

Учені з британського університету Кілі (Keele University) протестували 16 найпопулярніших у Великобританії сумішей для дітей до року.

За словами керівника дослідження, хіміка Кріса Ексл (Chris Exley), «найвищий вміст алюмінію ми виявили в суміші для недоношених дітей, які є найуразливішими. Це шокує ». Мова йде про суміши компанії Cow & Gate. Аналіз показав, що вміст металу в даному продукті становить 800 мікрограмів на літр. Тим часом, згідно з європейським законом, вміст металу в воді не повинен перевищувати 200 мікрограм на літр.

Експерт підкреслив, що підвищений рівень алюмінію може спровокувати захворювання нервової системи, патології кісткової системи, а також недоумство. При цьому вчений нагадав, що дитячий організм схильний до впливу шкідливої речовини значно більше, ніж організм дорослої.

За словами виробників, вони не додають алюміній у свою продукцію. Підвищений вміст алюмінію пояснюється, зокрема, тим, що багато сумішей упаковуються в алюмінієві пакети !!!

Експерти також закликають з обережністю ставитися до соєвих сумішей, і застосовувати їх лише за призначенням лікаря. Справа в тому, що соя також відрізняється високим вмістом алюмінію, так як зростає на так званому «кислотному грунті». Також майже вся соя – ГМО .

Агентство з харчових стандартів Великобританії не встановлює обмежень на утриманні алюмінію в дитячих сумішах. Ексл заявив про необхідність знизити рівень вмісту речовини в дитячих сумішах, або друкувати попередження на упаковці.

На закінчення Ексл порадив батькам, чиї діти перебувають на штучному вигодовуванні, використовувати порошкові суміші. За його даними, вони містять менше

Немає коментарів:

Дописати коментар