середу, 25 липня 2012 р.

Визначення початку пологів

Під час вагітності кожну жінку хвилює безліч питань, але найбільш за все хвилює момент настання пологів. І тому для спокійного очікування народження своєї дитини потрібно мати якомога більше інформації про цей процес. Так що ж потрібно знати майбутній матері про пологи?

Кожні пологи є неповторні. Ніхто не зможе завчасно визначити точну дату появи на світ Вашої дитини. Однак з відхиленням у декілька днів все ж таки можливо вирахувати день їх настання.

Вагітність у середньому триває 280 днів або 40 тижнів, рахуючи від першого дня останніх місячних. Якщо від цієї дати відняти три місяці потому, а потім додати сім днів – то це і буде приблизний день настання пологів. Наприклад: остання місячка була 18 вересня, тоді пологи можливо очікувати 25 червня.(18 вересня – 3 місяці = 18 червня + 7 днів = 25 червня ). Також бажано запам’ятати день перших рухів плоду. З великою достовірністю можливо визначити термін вагітності, й виходячи з цього – пологів, за даними УЗД.

Тому враховуючи той факт, що все ж таки не можливо завчасно визначити « саме той день», про його настання Вам підкажуть декілька прикмет (передвісники пологів):

· збільшується кількість виділень з піхви, вони можуть мати рожевий або коричневий відтінок;

· з’являються окремі скорочення матки – «тренувальні» перейми, – вони не є регулярні, короткі та швидко проходять при погладжуванні живота;

· вагітна відчуває, що їй легше дихати; це пов’язано з тим, що голівка дитини опустилася нижче й щільно притиснулася до виходу у таз;

· у поясниці досить часто виникають слабкі, тупі, швидко зникаючі болі;

· також в вагітної відбувається втрата ваги.

При появі цих передвісників Вам варто підготуватися до поїздки у пологовий будинок. Неможна виїзжати за місто і надовго відлучатися з дому, тому що раптово можуть початися перейми або відійти води. Але цілком можливо, що доведеться набратися терпіння і чикати… Відстань між появою передвісників пологів і самими пологами може бути як декілька днів, так, й 2-3 тижні.

Немає коментарів:

Дописати коментар