неділю, 22 липня 2012 р.

Як дізнатися що вагітна?

   Підтвердити, що вагітність розпочалася, з точністю на 100 відсотків, можна лише за допомогою аналізів або на огляді у лікаря. Але так кортить дізнатися про це раніше! І нічого, що передбачення вагітності за непрямими ознаками схоже на ворожіння на кавовій гущі. Але як буде приємно, коли твої інтуїтивні підозри і надії стануть реальністю!
    Ми наводимо основні прояви, за допомогою яких проходить визначення вагітності. Але слід сказати, що жоден з них не є гарантією і може бути викликаний багатьма іншими факторами. Також не забувай, що вагітність у кожної жінки протікає по-своєму. Ти можеш помітити більшість цих проявів, а можеш на початку не відчути взагалі нічого.

  З перших днів

   Деякі жінки здогадуються, що в них зародилося нове життя, ще до затримки менструації. Адже зміни в організмі майбутньої мами починаються від самого моменту зачаття. Перш за все це стосується гормонального фону. А про вплив гормонів на наш емоційний і фізичний стан відомо всім. Завдяки їм майбутня мама невдовзі після зачаття може відчувати різкі зміни настрою, підвищену емоційність, швидку втомлюваність - так теж проходить визначення вагітності.
   У деяких жінок вже в цей час проявляється токсикоз: нудотою (особливо зранку), підвищеним слиновиділенням, різкою реакцією на запахи та дивними кулінарними вподобаннями.

Коли до лікаря?

   Іноді на перших тижнях вагітності починається легка короткочасна кровотеча: жінка може просто помітити на білизні рожеві сліди. Така кровотеча відбувається під час імплантації – прикріплення ембріона до стінки матки. Але при появі темних, буро-коричневих плям невідкладно звернися до лікаря! Це може бути проявом ускладнення.

   Одна з ознак вагітності – збільшення та набухання молочних залоз, болісні відчуття у грудях. Все це може бути й симптомами ПМС. Але якщо при натискуванні виступає молозиво – цього вже на ПМС не спишеш.

   Також перші ознаки вагітності:
-часте сечовипускання;
-пігментація шкіри обличчя та грудей;
-пониження артеріального тиску, і, в результаті – головний біль,
-запаморочення, слабкість, сонливість.

   Ну і, звичайно, один з головних проявів вагітності – відсутність менструації. Вже з перших днів затримки ти можеш придбати домашній тест і з більш-менш високою гарантією отримати відповідь на важливе питання: чи можна стверджувати про вагітнсіть!

Немає коментарів:

Дописати коментар