четвер, 26 липня 2012 р.

Що робити коли дитина впеклася

Опіки

Маленький поверхневий опік – почервоніння шкіри до 2-3 см – можна безпечно вилікувати вдома. Опік, що займає більшу ділянку шкіри, – серйозний і небезпечний для дитини, оскільки ушкоджена ділянка втратила рідину, й легко інфікується.

Надавши першу допомогу, якнайшвидше доставте дитину в лікарню, якщо:· опік вкриває ділянку понад 2-3 см;

· опік спричинений електричним шоком.

Що я можу зробити?

Легкі опіки

1. Негайно охолодіть опік, підставивши його під слабкий тиск холодної води, доки не зменшиться біль. Це допоможе запобігти утворенню пухирців.

2. Якщо виникне пухирець, то покладіть на нього чисту гладку тканину і прикріпіть лейкопластирем або хірургічною стрічкою. Не проколюйте пухирець, він захищає ушкоджену шкіру, доки росте нова. Не змазуйте опіки кремом чи лосьйоном.
Складні опіки
Що я можу зробити?

1. Щоб припинити процес і зменшити біль, негайно охолодіть опік холодною водою впродовж 10 хв перш ніж зніматимете одяг, що приклеївся до опікової ділянки. Не занурюйте малих дітей у холодну воду, бо це може зумовити гіпотермію.

2. після охолодження видаліть одяг з ділянки опіку і, якщо болі тривають, знову охолодіть. Розріжте одяг, що обмежує ділянку опіку, до появи набряку. Не торкайтесь опіку і не проколюйте будь-які пухирці.

3. Вкрийте опік чистою гладкою пов’язкою (наприклад, наволочкою) для захисту від інфекції (однак не одягом). Не змазуйте лосьйоном, маззю чи жиром. Переконайтесь, що дитина тепла, щоб запобігти переохолодженню. Не давайте нічого їсти і пити, перевірте чи наявні ознаки шоку.
Палаючий одяг
Що я можу зробити?

1. Зупиніть рух дитини, щоб не збільшувалося полум’я. Покладіть її на землю, щоб уникнути опалення обличчя і дихальних шляхів.

2. Обгорніть дитину одягом або ковдрою, яка не займається, щоб зменшити полум’я.

3. Покотіть дитину по землі, це допоможе загасити вогонь.

4. Якщо доступна вода, вилийте якнайбільше на опікову ділянку і занурте дитину у воду або вогнегасну рідину. Не дозволяйте дитині бігати у паніці, бо рух посилює полум’я.

1 коментар:

  1. Опіки у дітей - це досить серйозна справа!
    Якщо Ваша дитина все ж зіткнулася з такою бідою, то необхідно правильно надати їй першу допомогу, в залежності від ступеню самого опіку!
    Після цього, необхідно підібрати ефективне лікування Вашому малюку!
    Діти дуже чутливі! Звісно, кожні батьки хочуть щоб лікування пройшло менш болісно! Тому, я рекомендую Всім, хто зіткнувся з цим неприємним моментом, використовувати гелеві бинти і пов'язки "Зентекс"! Вони дуже ефективні в своєму використанні, так як, не прилипають до рани, дуже легко знімаються при перев'язці!
    Моя донечка пролила на себе окріп! При лікуванні опіку, вона практично не відчувала ніякого дискомфорту, ранка дуже швидко затягнулася, почервоніння зійшли!
    Гелеві бинти охолоджують пошкоджену ділянку! Плюс пов'язок і бинтів "Зентекс" полягає в тому, що вони не містять шкідливих елементів і підходять практично кожній людині!
    Більш детальну інформацію про лікування опіків у дітей, а також про самі бинти і пов'язки на гелевій основі, Ви можете дізнатися на сайті: http://zentex.kiev.ua!

    ВідповістиВидалити