четвер, 26 липня 2012 р.

Як правильно зціджувати молоко

Ручне зціджування молока

Вміння самій зціджувати молоко дасть Вам полегшення. Ви зможете заморозити молоко (на термін до одного місяця), щоб хтось інший годував дитину, коли Вас не буде. Зціджувати молоко руками легко та безболісно. Простерилізуйте посуд і помийте руки. Стимулюйте виділення молока теплим душем або теплою фланеллю, поклавши її на груди. Розташуйтесь зручно біля високої поверхні над посудиною для збирання молока.

Ручне зціджування:

· Підтримуйте грудь однією долонею, а іншою почніть масаж, працюючи від основи груді до низу. Робіть масаж груді всією рукою.

· Масажуйте грудь довкола, охоплюючи нижню частину. Зробіть щонайменше 10 масажних рухів по всій окружності: це полегшить протікання молока через канали.

· Декілька азів пройдіть кінчиками пальців від основи груді до ареоли. Уникайте тиску на тканину груді.

· Пальцями обережно натискайте на поверхню груді навколо ареоли.

· Стисніть грудь пальцями, одночасно притискаючи її до себе: молоко виділиться через пипку. Кілька хвилин залишіть пальці стисненими. Потім зцідіть іншу грудь.

Вам потрібні:· посуд, що можна стерилізувати;

· велика миска, пляшка і пипка;

· пластмасова лійка.

Зціджування молока відсмоктувачем

Відсмоктувач молока може пришвидшити і полегшити зціджування, проте цим методом важче набрати достатню кількість молока, і він може бути болісним (тоді зціджуйте руками). Загалом відсмоктувачі, які діють за принципом шприца, ефективніші, ніж з гумовою грушею.Виберіть собу такий із зовнішнім циліндром, який може слугувати пляшечкою. Порадьтеся з лікарем про доцільність придбання електричного відсмоктувача молока або на батарейках. Можна також купити мішечки для зберігання грудного молока.

· Простерилізуйте весь посуд, помийте руки. Зберіть відсмоктувач молока. Зм’якшіть груди теплою водою і промасажуйте. Щільно прикладіть лійку відсмоктувача до грудей, щоб не потрапляло повітря: він повинен тиснути на молочні канали, як це роблять щелепи дитини.

· Тримайте відсмоктувач міцно притиснутим і відтягуйте зовнішній циліндр від себе: молоко буде відсмоктуватись з груді.

· Щільно закрийте кришкою, поставте у холодильник або морозильну камеру.

Відсмоктувачі бувають:

· Ручний відсмоктувач. Він має грушу або подібну частину, яку треба стискати, щоб розпочати зцідження молока. Можливо, це буде доволі тяжко робити.

· Відсмоктувач на батарейках. Відсмоктування молока ефективніше за допомогою електричного відсмоктувача, якщо молоко у Вас виробляється добре. Деякі взірці можуть мати адаптер для приєднання до електромережі.

Немає коментарів:

Дописати коментар