понеділок, 23 липня 2012 р.

Поради догляду за дитиною

ПУПЧИК

    У немовлят місце пуповини потребує особливої уваги. Здійсніть кілька простих, але дуже важливих процедур. Для промивання пуповини необхідні ватні тампони та 70%-ий розчин спирту. Ретельно промивайте ранку щоразу, коли змінюєте підгузник: розчин спирту має потрапити у кожен куточок пуповини. Не переживайте: промивання спиртовим розчином ранки не викликає у малюка болю. Ця нескладна процедура не дозволить інфекції потрапити в пуповину, а ранка швидше загоїться. Під час купання не варто мочити пупчик, поки пуповина не від'єднається, а ранка не загоїться. Зазвичай пуповина відпадає на 10-14 день після народження.

ШКІРА

    Шкіра немовляти справді ідеальна. Вона гладенька, м'яка, еластична, вона ще не зазнала впливу сонця, вітру чи втоми. Тому з перших днів життя малюка за його шкірою потрібно дбайливо доглядати. У такий спосіб Ви допоможете малюкові зберегти здоров'я шкіри на довгі роки.

    Шкіра немовляти відрізняється від складу шкіри дорослої людини. Це і площа поверхні, вік нашарувань шкіри, місцезнаходження та розмір залоз, а також тип шкіряного покриву. Шкіра малюка змінюється та постійно розвивається, особливо у перші два роки після народження.

    Шкіра малюка виконує однакові функції, як і шкіра дорослої людини. Проте основна різниця полягає у діапазоні та способі виконання. У немовлят усі процеси доволі повільні, оскільки шкіра немовляти ще не розвинена остаточно - його нервова система формується та цим стримує функції регуляції покривної тканини. Надзвичайно цікавим є той факт, що після народження шкіра малюка чудово адаптується до нового середовища.
    Механізми терморегуляції починають працювати на повну потужність тільки на другому-третьому році життя малюка. Ще не достатньо розвинутий механізм терморегуляції та потові залози, велике співвідношення поверхні тіла до його маси унеможливлюють підтримання стабільної температури тіла малюків.
    Шкіра малюків та немовлят - головне місце збереження 17% води від усього організму. Значна кількість води у шкірі малюка дозволяє мінімізувати можливості появи механічних пошкоджень.
    Аби як слід доглядати за шкірою немовлят та малюків, слід пам'ятати про її підвищену чутливість та використовувати спеціальні засоби. Ваша особиста турбота допоможе шкірі малюка краще адаптуватися до нового середовища.

ЗАХИСТ ШКІРИ ПІД ПІДГУЗНИКОМ

    Нам, дорослим, важко собі уявити, яку роль у житті малюка відіграють підгузники. Для батьків - це, перш за все, дуже зручно. А для дітлахів важливо підібрати гарні підгузники, адже їм доведеться не розлучатися з ними протягом двох років! І не лише вдень, а і вночі. Адже дитинка буде в них спати, гратися, повзати на колінках, ходити та бігати. Досліджувати світ буде для дитини надзвичайною пригодою з величезною кількістю сюрпризів. Батькам варто потурбуватися, щоб ці сюрпризи були лише приємними, і... не підмочили репутацію малюка.

ЧИ ВАЖЛИВО, ЩОБ ШКІРА МАЛЮКА БУЛА ПОСТІЙНО СУХОЮ?

    Коли малюк у підгузниках, його шкіра постійно знаходиться під впливом шкідливих факторів: сечі та натирання. Це призводить до подразнення ніжної шкіри малюка, послаблюючи її імунітет. Подразнення шкіри на сідничках називається пелюшковим дерматитом. Він може з'явитися на будь-якому етапі розвитку немовляти.

    Шкіра на сідничках малюка надзвичайно ніжна, тому для неї шкідливий вплив сечі та випорожнень. Як результат - ферменти випорожнень активізуються та подразнюють шкіру малюка. Для обмеження контакту випорожнень зі шкірою були розроблені підгузки Pampers New Baby (Newborn) - підгузники, що поглинають сечу, рідкі та тверді випорожнення одночасно. Незабаром Ви зрозумієте, наскільки це важливо для малюків та немовлят, які харчуються молоком, адже випорожнення трапляються регулярно і мають рідку консистенцію.

    Підгузники гіршої якості погано оберігають від вологи. Як наслідок - довготривалий контакт шкіри з сечею перенасичує шкіру водою, а це сприяє розвиткові мікроорганізмів. Крім того, перенасичена вологою шкіра легше натирається. Коли малюк починає активніше рухатися, це набуває ще більшого значення. Адже кожне падіння на сіднички можна порівняти з припаркою із сечі. Ніхто з нас не хотів би таке відчути!

    Щоб шкіра на сідничках була сухою та здоровою, Pampers створили підгузки та зволожувальні серветки для догляду за нею. Немає сухіших пелюшок за підгузники Pampers. Їх вирізняє спеціальний захисний прошарок із невеличкими гранулами для поглинання та утримання вологи всередині. Таким чином, шкіра малюка захищена. Ви самі переконаєтеся, як багато вологи утримує всередині підгузник Pampers, коли щоранку будете перевіряти ніжну та суху шкіру Вашого малюка.
    Цікаво і те, що м'який зовнішній прошарок підгузників Pampers вільно пропускає повітря, тоді як мільйони дірочок не дозволять жодній краплі проникнути зовні. Шкіра Вашого малюка по-справжньому дихає!
    Крім використання правильних підгузників, велике значення для шкіри малюка мають догляд за нею під час заміни пелюшок. Варто пам'ятати про використання засобів, які не лише ретельно миють, але й не подразнюють шкіру малюка та сприяють додатковій безпеці. Це гарантують зволожувальні серветки Pampers, які були спеціально створені для догляду за немовлятами та малюками із особливо ніжною шкірою. Серветки насичені зволожуючою емульсією, і тому вони особливо ніжні та забезпечують шкірі бездоганний догляд.
     Суха та здорова шкіра - запорука безтурботного сну вночі та радісних ігор упродовж дня. Про це знають усі маленькі шукачі нових пригод. Про це відомо і дорослим. Асоціація педіатрів України рекомендує використовувати одноразові підгузники Pampers як ідеальний засіб для захисту шкіри малюка.


ЗАМІНА ПІДГУЗНИКІВ - ПРАКТИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

1. Розвиток дитини і памперси

 Зробіть час заміни підгузників розвагою.
 Дайте дитині будь-яку річ, яка б відволікла її увагу на час заміни підгузника (наприклад, яскраві кольорові картинки).
Така річ не лише відволіче Вашу дитину, але й допоможе стимулювати її відчуття.

2. Часті заміни

 Діти вимагають безмежної любові... і частої заміни підгузників.
 Протягом перших двох місяців життя дитини може виявитися, що підгузники слід міняти до 10 разів за 24 години. Але не турбуйтеся, - заміна памперсів стане не такою частою в міру дорослішання дитини.
 Підгузники слід замінювати кожного разу, коли вони стануть мокрими чи забрудняться. Про це може повідомити Вам Ваша дитина, хоча інколи вона забуває про це.
 При використанні суперпоглинаючих підгузків, такі як Pampers, Ви можете дізнатись про те, що підгузник вологий, якщо з'явиться відчуття появи грудок у поглинаючому матеріалі.

3. Коли замінювати памперси

Існує декілька ключових моментів, коли треба замінити підгузник:
Безпосередньо перед і після кожного годування
Після кожного випорожнення
Перед сном
Після сну
Коли йдете з дитиною на прогулянку

4. Запобігання подразненню шкіри

З подразненням шкіри у дитини краще боротися ще до його появи.

До подразнення шкіри можуть призвести численні фактори.

Воно може бути викликане тривалим контактом сечі чи калу з шкірою, або навіть виникнути у результаті прийому антибіотиків. Корисно забезпечувати, щоб шкіра мала добрий контакт з повітрям.

Коли Ваша дитина почне вживати тверду їжу, робіть інтервал у декілька днів перед тим, як додавати у раціон дитини новий продукт. Це дозволить Вам виявити, який продукт викликає подразнення шкіри у дитини.


5. Правильний розмір

Правильно підберіть розмір підгузника.

 Діти, як і дорослі, люблять, щоб їх речі відповідали їх розміру. Виберіть розмір підгузника так, щоб він не занадто щільно облягав тіло дитини, або не було занадто великих зазорів між тілом і підгузником, навіть коли дитина згинається і грається. Це допоможе запобігти протіканню підгузника.
Пам'ятайте, що коли Ви переходити на більший розмір, поглинальна спроможність підгузнику підвищується.

6. Мистецтво заміни памперсів

Дійсно - заміна памперсу - це фактично наука.

Підгузники розраховані на те, щоб їх можна було підігнати до форм тіла дитини, щоб їх було зручно і комфортно носити.

Немає потреби збільшувати чи зменшувати довжину поясу чи регулювати вирізи для ніжек.

Використовуйте символи лише як довідку і забезпечте, щоб липучки розміщувалися рівномірно.

Тримайте матеріали дитячого призначення, такі як присипки, на відстані від липучок, щоб вони не втратили свою здатність фіксуватися.


7. Витирання сідниць дитини

Уважно ставтеся до дитини, яку Ви доглядаєте.

Всі серветки торгової марки Pampers видаляють бактерії, навіть при вологій заміні підгузнику. Використовуйте дитячі серветки кожного разу, коли ви замінюєте підгузник. Це допоможе підтримувати чистоту і свіжість шкіри вашої дитини.

Якщо у вас дівчинка, завжди підтирайте її у напрямку спереду назад, щоб запобігти потраплянню калу на місця, наближені до статевих органів. Крім того, будьте уважні, коли витираєте всі складки шкіри біля статевих органів, щоб там не було залишків сечі і бруду.

Уважно і ретельно витирайте сідниці і місця, наближені до статевих органів, у тому числі складки шкіри.

8. Лікування подразнення шкіри

    Допомагайте шкірі позбутися подразнення.
 Поява червоних шишок на сідниці дитини може означати, що у дитини з'явилося подразнення шкіри.
   Акуратно мийте всю шкіру, яка була закрита підгузником, застосовуючи для цього м'яку серветку. Буде корисно провітрювати шкіру.
    Поговоріть з вашим педіатром або фармацевтом, якщо подразнення шкіри не зникає.

9. Догляд за пупком

    Для того, щоб допомогти пупку загоїтися, протирайте пуповину дитини спиртом. Пуповина, через яку дитина одержувала все необхідне для життя у череві матері, тепер перетворилася у короткий обрубок. Коли він відсохне, то стане коричневим, зморщиться і затвердіє.
    Під час лікування нанесіть спирт на свіжий аплікатор з бавовняним кінцем, і протирайте пуповину три рази на день. Створіть умови, щоб до пуповини був вільний доступ повітря для дихання. Використовуйте спеціальні підгузники для новонароджених (Pampers New Baby у розмірі Newborn).
    Намокання пуповини під час купання дитини може підвищити ризик інфекції. Тому краще замість купання протирайте дитину губкою, намоченою у воді.
    Якщо з'явиться запалення чи неприємний запах з області пуповини, зверніться до педіатра.

10. Зважування дитини

Найлегший спосіб зважити вашу дитину - це стати на ваги спочатку без неї, а потім з нею. Віднявши показання ваг, Ви одержите вагу дитини.

11. Зберігання підгузників і дитячих серветок

    Підгузники краще зберігати при кімнатній температурі.
 Зберігайте їх у сухиз місцях, де не буде занадто високої температури і вологості, а також на безпечній відстані від продуктів харчування із запахом.
    Серветки торгової марки Pampers мають вміст вологи, достатній для того, щоб допомогти шкірі дитини. Тримайте кришку тубуса щільно закритою, коли у серветках немає потреби, щоб вони залишалися вологими і свіжими.

Немає коментарів:

Дописати коментар