четвер, 26 липня 2012 р.

Чого діти блюють

Чому діти блюють?

Усі діти відригують невелику кількість молока під час або відразу після годування. Це цілком нормальне явище і воно не означає, що дитина хвора. Однак поки Ви до цього звикнете, Вам здаватиметься, що дитина блює. Якщо вона блюватиме, то відригне більшість їжі. Та це малоймовірне у дітей, яких годують грудьми.

Часто блювання у дитини, яку вигодовують штучно, особливо якщо в неї пронос, спричинене гастроентеритом. Це серйозно, оскільки може дуже швидко її обезводнити.

Що я можу зробити?

1. Припиніть штучне годування на 24 год. Часто давайте дитині пити охолоджену кип’ячену воду чи розчин глюкози (розчиніть 3 рівні чайні ложки глюкози в 200 мл. охолодженої води або купіть в аптеці регідраційний порошок). Дитина потребує принаймні 0,5 л рідини за день.

2. Давайте дитині протягом наступних 3 днів розбавлену їжу, приготовану за рецептом що наведений нижче. Щоб забезпечити дитині достатньо рідини, давайте це їй пити щогодини малими порціями.

Перший день. Розчиніть чверть порції молочної суміші у передбаченій кількості води.

Другий день. Розчиніть половину порції молочної суміші.

Третій день. Розчиніть повну порцію молочної суміші.

Надмірне блювання

Деколи діти блюють зі значною силою, розбризкуючи все по кімнаті. Якщо таке трапиться двічі підряд після годування, то негайно зверніться до лікаря.

Найімовірніше, що вона повернула частину їжі з великою кількістю повітря. Однак якщо таке траплятиметься після кожного годування, особливо коли буде здаватися, що дитина постійно голодна, то у неї можливий стеноз пілоричного відділу шлунка, за якого блокований вихід зі шлунка. Це спадкова хвороба, яка переважно виявляється через 2-8 тижнів після народження. Якщо вона є у Вашої дитини, то потрібна невелика операція.

Викличте швидку допомогу, якщо дитина:

· вертає усю їжу упродовж восьми годин;

· має сухий рот;

· блювотиння зеленого кольору;

· має запалі очі і запале тім’ячко;

· має сухий підгузник понад шість годин;

· анормально сонлива.

Викличте лікаря, якщо:

· дитина блює і виявляє інші ознаки хвороби;

· вертає повністю два послідовні годування.

Що може зробити лікар?


Він припише для пиття порошок, розчинний у воді. Якщо ж організм малюка втратив багато рідини, то лікар може скерувати його в лікарню.

Як запобігти розладу шлунка?


У дітей, яких вигодовують грудьми, зрідка буває розлад шлунка. Якщо ж годуєте дитину штучно, то стерилізуйте усі приладдя для годування, викидайте все, що дитина не доїла. Приготовану їжу швидко охолоджуйте під потоком холодної води і зберігайте в холодильнику. Ніколи довго не тримайте їжу теплою.

Немає коментарів:

Дописати коментар